zaterdag, 1. maart 2008 - 14:45

Politie grijpt in bij burenconflict

Leeuwarden

De politie heeft zaterdag ingegrepen bij een burenconflict in de Louwsmeerstraat om de rust enigszins te herstellen. In de straat is al langer onenigheid, onder andere veroorzaakt door overlast. Dit liep vrijdagnacht uit de hand. Bij de eerste melding over geluidsoverlast rond 04.00 uur waren er al buurtbewoners, die het zat waren, zelf naar de overlastgevende woning gelopen.

De politie wist de rust terug te brengen. De bewoners en bezoekers van het betrokken pand werden gewaarschuwd en de muziek werd flink getemperd. Een uur later was het echter weer raak. Inmiddels stond een groep buurtbewoners bij de woning en waren de bewoners en bezoekers van het pand ook naar buiten gekomen. Dat leidde tot veel rumoer, geschreeuw en handgemeen.

Door de politie zijn de vijf bewoners/bezoekers van de woning aangehouden en overgebracht naar het bureau. Het gaat om een 46-, een 33- en een 22-jarige man uit Leeuwarden en een 32-jarige man uit Franeker. Personalia van de vijfde persoon zijn niet bekend. De eerste vier zijn voor nader onderzoek ingesloten. De onbekend is weer in vrijheid gesteld. De politie maakt ook proces-verbaal op tegen een 31-jarige buurtbewoner, die het recht in eigen hand nam. Hij duwde een verdachte door de ruit van de voordeur.
Provincie:
Tag(s):