maandag, 19. mei 2008 - 14:31

Politie heeft handen vol aan dreigbrieven

De regiopolitie Groningen heeft haar handen vol aan de dreigbrieven gevuld met poeder die worden verstuurd naar o.a. de regionale omroep in Groningen en enkele inwoners van ’t Zandt. In de brieven wordt geëist dat Johnny B, die verdacht wordt van de serie brandstichtingen in ’t Zandt en omstreken, wordt vrijgelaten.

Een woordvoerder van de politie zegt dat het er alle schijn van heeft dat één en dezelfde persoon achter de brieven zit. Naast de schrik die de mensen wordt aangejaagd, kost het de politie ook nog een verschrikkelijk veel tijd om uit te sluiten dat het om een kwaadaardige stof gaat die in de brieven zit.

‘We zijn als politie aan het bekijken of we het sturen van zulke brieven strafrechtelijk kunnen aanpakken. Het verpakken en opsturen van de brieven moet op een omzichtige wijze gebeuren en het laten onderzoeken kost handen vol geld. Ook het aantal manuren die er meegepaard gaan is aanzienlijk. Het vermoeden bestaat dat iemand om een flauwe manier aandacht probeert te krijgen. Uiteraard nemen we iedere brief zeer serieus’, aldus de woordvoerder.
Provincie:
Tag(s):