dinsdag, 30. september 2008 - 16:21

Politie Hollands Midden beter in staat om eerste hulp te verlenen

Leiden

Politie Hollands Midden en de Regionale Ambulance Dienst (RAD) Hollands-Midden hebben maandag 29 september een convenant tot samenwerking getekend dat er toe moet leiden dat agenten beter eerste hulp kunnen verlenen bij hartfalen.

De Raad van Hoofdcommissarissen heeft eind 2007 besloten dat alle noodhulpauto’s van de politie voorzien moeten worden van een AED (een Automatische Externe Defibrillator). De achterliggende reden is dat de politie vaak als eerste bij een ongeval of een melding van onwelwording aanwezig is. Door de beschikking te hebben over de AED kan vrijwel direct gestart worden met het verlenen van eerste hulp bij een hartstilstand wat de overlevingskans van het slachtoffer enorm kan vergroten.

Eind van dit jaar zijn alle auto’s en gebouwen van het korps Hollands Midden ingericht met een AED. Om dit apparaat te kunnen bedienen worden ongeveer 800 medewerkers van de politie de komende drie maanden opgeleid door de RAD. Behalve dat er geoefend wordt met de AED worden ook de kennis en vaardigheden omtrent eerste levensreddende handelingen en de herkenning van ziektebeelden getraind.


Van vrijwilliger tot wijkagent

De groep van politiemensen die wordt opgeleid bestaat uit, politiestudenten, hondengeleiders, beredenen, motorsurveillanten, wijkagenten en vrijwilligers.

Voor het bedienen van de AED’s in de gebouwen krijgen de BHV’ers een aanvullende opleiding. Om de kennis op peil te houden gaan alle opgeleide politiemedewerkers elk jaar een herhalingscursus.
Provincie:
Tag(s):