woensdag, 16. januari 2008 - 9:10

Politie Hollands Midden start YouTube kanaal

Vanaf vandaag beschikt Politie Hollands Midden over haar eigen YouTube kanaal. http://nl.youtube.com/HollandsMidden. Door dit nieuwe middel in te zetten wil de politie doelgroepen bereiken die via de traditionele media lastig te bereiken zijn.

YouTube is immens populair onder de bevolking en wordt door duizenden Nederlanders per dag bekeken. Het leent zich voor publieksvoorlichting en niet onbelangrijk, ook voor het aanzwengelen van discussies. Politie Hollands Midden wil op deze manier niet alleen informeren, maar ook informatie inwinnen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van getuigenoproepen.

Het korps wil het kanaal ook gebruiken om discussies aan te zwengelen. Op YouTube zijn diverse particuliere videobeelden te zien waarin de veiligheid van personen in gevaar is. Zo is er een filmpje te zien dat een motorrijder met 130 km/u over de Randweg in Voorhout rijdt. Door dit soort filmpjes, met reactiemogelijkheid, toe te voegen aan het YouTube kanaal, wil Politie Hollands Midden de discussie opvoeren.

Op het YouTube kanaal Politie Hollands Midden is nu nog geen opsporingsberichtgeving te vinden, maar het is de bedoeling dat dit in de (nabije) toekomst wel zal gaan gebeuren.
Provincie:
Tag(s):