zaterdag, 10. mei 2008 - 9:13

Politie houdt 20 jongeren aan in Zandvoort

Zandvoort

De politie heeft in samenwerking met o.a. de Spoorwegpolitie en de politie te paard van het KLPD donderdagmiddag en -avond opgetreden tegen jongeren die behoorlijk wat overlast veroorzaakten voor badgasten, toeristen en inwoners van Zandvoort. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Daar waar overtredingen werden geconstateerd, werd direct door de politie ingegrepen. Dit heeft geresulteerd in een twintigtal aanhoudingen, van met name Amsterdammers, zowel minder- als meerderjarig.

Tien van hen zijn in verzekering gesteld, voor onder meer openlijke geweldpleging, mishandeling, vernielingen en onzedelijk gedrag tegen vrouwen en hebben de nacht in de cel doorgebracht. Burgers en bezoekers van Zandvoort reageerden zeer positief op het politieoptreden.

Zero-tolerance tijdens Pinksteren
De politie in Zandvoort zet, vanwege de te verwachten drukte door Pinksteren en het warme weer, extra personeel in het aankomende weekend. Gezien de incidenten van de afgelopen dagen wordt vanuit de politie stevig ingezet en een zero-tolerance beleid gehanteerd.
Provincie:
Tag(s):