dinsdag, 30. september 2008 - 14:10

Politie houdt actie op woonwagenkamp

Nuenen

Dinsdagochtend heeft de politie Geldrop-Mierlo-Nuenen met haar ketenpartners een actie gehouden op het woonwagenkamp aan de Bosweg in Gerwen. De politie controleerde op aanwezigheid van hennepkwekerijen. Ook werden openstaande boetes geïnd.

De politie betrad samen met de ketenpartners rond 8.30 uur het woonwagenkamp. Een deel van de Bosweg werd hierbij afgesloten voor doorgaand verkeer. Bij de actie waren 30 politiemensen betrokken, waaronder ook hondengeleiders. De politie werkte tijdens deze actie samen met de belastingdienst, de gemeente Nuenen en stroomleverancier Essent.

De politie heeft een 23-jarige Eindhovenaar aangehouden omdat hij gesignaleerd stond voor het afstaan van DNA. In totaal werd een geldbedrag van 800 euro aan openstaande boetes geïnd. Door de belastingdienst werd met een aantal bewoners gesproken; met hen werden afspraken gemaakt over het betalen van belastingschulden en over de herkomst van inkomens. Door de afdeling handhaving van de gemeente Nuenen werden constateringen gedaan met betrekking tot illegale bouwsels. Door Essent werden geen onregelmatigheden in de elektriciteit geconstateerd.

Er zijn geen hennepkwekerijen aangetroffen door de politie. Rond 10.30 uur is de actie beëindigd.
Provincie:
Tag(s):