maandag, 8. september 2008 - 9:31

Politie houdt criminaliteits-controle in Heijen

Heijen

Bij een uitgebreide criminaliteitscontrole op het kruispunt van de Rijksweg N271 met de Hoofdstraat in Heijen zijn in de nacht van zaterdag op zondag door de politie in totaal veertien boetes uitgeschreven. Er zijn geen aanhoudingen verricht. De controle duurde van 22.00 uur tot 03.00 uur en richtte zich onder meer op het gebruik van alcohol en drugs in het verkeer. Doel van deze controle was om inzicht te krijgen in verkeersbewegingen in de nachtelijke uren en de bestuurders te controleren.

Er werd ook gecontroleerd op het dragen van de gordel, deugdelijke verlichting, APK, rijbewijs en dergelijke. Een speciaal afgerichte speurhond werd ingezet om verdovende middelen op te sporen. De controle is uitgevoerd door de politie in samenwerking met het Verkeershandhavingsteam, de Koninklijke Marechaussee en een speurhondengeleider. In totaal werden ruim 25 medewerkers ingezet.

De politie heeft circa 700 voertuigen gecontroleerd en 630 blaastesten uitgevoerd. Twee bestuurders zaten met teveel alcohol achter het stuur. Tegen hen is proces verbaal opgemaakt. Twee bestuurders hadden allebei een kleine hoeveelheid wiet bij zich. Zij deden hier vrijwillig afstand van. De speurhond heeft de auto's nog nader onderzocht op mogelijk verstopte drugs, maar deze werden niet aangetroffen. De overige controles waren voor het niet bij zich hebben van het rijbewijs (5), niet dragen van de autogordel (2), niet verzekerd zijn van de auto (1), aantreffen van munitie (een patroonhuls) en een bestuurder nog twee boetes openstaan voor een totaalbedrag van 400 euro.

De politie wil deze controles in de toekomst vaker gaan houden in samenwerking met haar partners.
Provincie:
Tag(s):