vrijdag, 28. maart 2008 - 14:45

Politie houdt man aan in 'Patserproject'

Velsen

Op woensdagochtend 26 maart heeft de politie Kennemerland, in samenwerking met de Belastingdienst, de Sociale Dienst Velsen en het Openbaar Ministerie, 25.000 euro aan contant geld en drie auto's in beslag genomen.

De eigenaar van de goederen, een 24-jarige man uit Velsen-Noord, is in zijn woning aangehouden op verdenking van het witwassen van geld verkregen uit criminele activiteiten. De man had ook twee vuurwapens in zijn woning liggen. Deze zijn eveneens in beslag genomen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau. Dit maakt de politie vrijdag 28 maart bekend.

De man werd aangehouden nadat politieagenten van het basisteam Velsen hadden geconstateerd dat de man er een weelderige levensstijl op nahield, terwijl hij geen werk of uitkering had. Na een kort onderzoek bleek al snel dat de man zich bezig hield met criminele activiteiten.

Een 29-jarige man uit Velsen werd eveneens aangehouden. Hij had een van de auto's van de 24-jarige verdachte op zijn naam staan. Deze zogeheten katvanger is na verhoor weer heengezonden.

De man is aangehouden in het kader van het 'Project Ongebruikelijk Bezit', ook wel het Patserproject genoemd. Dit project richt zich op mensen die dure of luxe bezittingen hebben, die ze eigenlijk niet kunnen betalen. Deze mensen laten hun luxe graag zien en zijn zo een verkeerd voorbeeld, vooral voor jonge mensen in hun omgeving. Het uiteindelijke doel van het project is de ontneming van deze dure goederen uit handen van hun eigenaren, de zogenaamde 'patsers'.
Provincie:
Tag(s):