vrijdag, 5. december 2008 - 13:13

Politie houdt man aan na bommelding school Oosterhout

Oosterhout

De sinterklaasviering voor 400 kinderen op een basisschool aan het Rubenshof werd vandaag wreed verstoord. Naar aanleiding van een bommelding besloot de schoolleiding de kinderen over te brengen naar een naburige sporthal, waar de viering beperkt doorging. De politie stelde direct een uitgebreid onderzoek in en arresteerde rond 14.00 uur een 44-jarige Oosterhouter. De man is op het bureau in verzekering gesteld. Dit heeft een woordvoerster van de politie bevestigd.

De sinterklaasviering werd vrijdag 5 december voor ongeveer 400 leerlingen van een basisschool in Oosterhout compleet verstoord toen er om even na 09.00 uur een telefoontje binnenkwam waarin werd gemeld dat er om 11.00 uur een bom zou ontploffen. Iedereen moest de school verlaten.

De schoolleiding nam na het telefoontje direct contact op met de politie waarna werd besloten om de school te ontruimen. De leerlingen werden elders op een locatie opgevangen terwijl de ouders van de leerlingen telefonisch werden ingelicht.

Nadat om 11.30 uur, een half uur na het moment dat de bom zou ontploffen, er nog niets was gebeurd, is de politie het schoolgebouw ingegaan om het te inspecteren. Bij deze eerste inspectie werd niets van een bom aangetroffen.

Vervolgens is de politie voor een tweede keer het schoolgebouw binnengegaan met een teamleider explosievenverkenner en een bomverkenner. ‘Deze inspectie werd op een dag als vandaag, waarbij er 400 sinterklaascadeautjes in de school lagen, extra lastig’, vertelt de woordvoerster van de politie. Maar ook zij troffen geen bom in de school aan. Hierop is het schoolgebouw rond 12.30 uur weer vrijgegeven.

De schoolleiding heeft daarop besloten alle leerlingen voor de rest van de dag vrij te geven en het sinterklaasfeest niet verder te vieren. De leerlingen mogen nu pas maandag hun cadeautjes uitpakken.

De politie startte onmiddellijk een uitgebreid onderzoek. Dit leidde in de middag tot de aanhouding van een 44-jarige man uit Oosterhout.


Dreigbrief voor 9 Amsterdamse scholen
Negen basisscholen in Amsterdam-Zuidoost hebben vorige maand een dreigbrief ontvangen waarin staat dat de scholen in brand worden gestoken wanneer het sinterklaasfeest met zwarte pieten zou worden gevierd. Dit meldt het Parool vrijdag.
Provincie:
Tag(s):