dinsdag, 2. december 2008 - 10:54

Politie houdt serieaanrander aan

Amsterdam

Met de aanhouding van een 35-jarige man uit Almere op dinsdag 25 november heeft de politie een einde gemaakt aan een serie aanrandingen van jonge vrouwen.

De Almeerder wordt verdacht van tenminste twaalf aanrandingen in Amsterdam-Zuid en West. Hij volgde zijn slachtoffers, na een avondje stappen, naar hun woning waar hij zich met een smoes of met geweld toegang wist te verschaffen.

De verdachte sloeg vooral in de vroege uurtjes van het weekend toe. Juist als de slachtoffers hun woning wilden betreden dook hij op. Tussen augustus en november wist hij op deze manier zeker twaalf vrouwen te overdonderen.

Eén van de slachtoffers zette de politie op het goede spoor. De verdachte nam haar mobiele telefoon mee en belde haar een dag later terug. Hij wilde nog wel een keer contact met haar hebben, waarop de vrouw haar telefoon terug vroeg. Tot verbazing vond ze die later in haar brievenbus met een excuusbriefje. De man had een bijbaantje in de Amsterdamse horeca. De man zit vast en wordt verhoord. Hij heeft al in twee zaken een gedeeltelijke bekentenis afgelegd. Bureau Zedenpolitie heeft de zaak in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):