donderdag, 20. maart 2008 - 8:54

Politie houdt verkeerscontrole 'Ochtendgloren'

Beesd

Samenwerkende opsporingsorganisaties hebben in de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 maart 2008 op de rijksweg A2 in Beesd, gemeente Geldermalsen, de verkeerscontrole ‘Ochtendgloren’ gehouden. In beide richtingen zijn de bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol en andere overtredingen.

Tevens zijn bestuurders met behulp van radar gecontroleerd op snelheid en kentekens gescand door de Catch-ken. Vrachtverkeer is gecontroleerd op techniek en arbeidstijdenwet.

Zoveel mogelijk bestuurders zijn tussen 22.30 en 04.30 uur naar de parkeerplaatsen ‘De Bisde’ en ‘Lingehorst’ geleid, waar zij in eerste instantie een blaastest aflegden. Bestuurders die teveel alcohol hadden gedronken ondergingen ter plaatse een ademanalyse.

In totaal werden 1745 personenauto's en 36 vrachtwagens gecontroleerd. Eén bestuurder van een Volvo 440 negeerde een stopteken van de politie. Na een korte achtervolging werd het voertuig aangetroffen. De bestuurder van de auto had de benen genomen en de bijrijder werd aangehouden. Het voertuig is door de belastingdienst inbeslag genomen. Deze had nog geld tegoed van de eigenaar.
Provincie:
Tag(s):