woensdag, 31. december 2008 - 16:08

Politie houdt vier verdachten met vuurwapens aan

Rotterdam

Dinsdagavond rond half negen zagen surveillerende politiemensen een groep mannen op de Gaffeldwarsstraat zich verdacht gedragen. Hierop zijn de mannen staande gehouden. Tijdens de controle, bleek dat één van de mannen gezocht werd omdat hij nog vier dagen gevangenisstraf had openstaan.

Tegen de drie andere mannen kon niets strafbaars blijken, dus zij mochten hun weg vervolgen. De man met de gevangenisstraf is daarop aangehouden. Toen hij werd gefouilleerd door agenten voordat hij zou worden overgebracht naar een politiebureau, troffen de politiemensen een vuurwapen aan in de broeksband van de 26-jarige Rotterdammer. Het vuurwapen is in beslag genomen en de verdachte is geboeid afgevoerd.

De drie andere verdachten waren intussen weggereden in een auto vanaf de West-Kruiskade. Direct hierop hebben politiemensen in de omgeving een onderzoek gestart, waarna ze de auto op het Weena aantroffen en omsingelden.

Agenten hebben de mannen, twee Rotterdammers van 22 en 24 jaar oud en een 27-jarige Schiedammer, overmeesterd en gearresteerd. In de auto zagen agenten ook nog vuurwapens liggen. In totaal hebben politiemensen bij de vier verdachten, vier vuurwapens, geld en verdovende middelen in beslag genomen. De politie onderzoekt de toedracht.
Provincie:
Tag(s):