donderdag, 28. februari 2008 - 7:47

Politie houdt zeilensnijders aan met lokauto

Tilburg

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft, vanochtend, donderdag 28 februari 2008 omstreeks 03.00 uur vijf zeilensnijders op heterdaad aangehouden.

De vijf mannen in de leeftijd van 22 tot 28 jaar, afkomstig uit Eindhoven, hebben op een parkeerplaats langs de rijksweg A58 in de omgeving van Tilburg de lokvrachtwagen van de Verkeerspolitie opgesneden en consumentenelectronica uit de vrachtwagen gestolen. Zij maakten daarbij gebruik van een vrachtauto, bestemd voor het vervoer van paarden, welke op 27 februari 2008 in Eindhoven was ontvreemd.

Twee mannen waren in het bezit van een geringe hoeveelheid softdrug. Deze drugs, een hobbymes, de voertuigen waarmee zij reden, telefoons e.d. zijn door de Verkeerspolitie in beslaggenomen.

De Verkeerspolitie gebruikte voor deze actie een geprepareerde vrachtauto geladen met echte consumentenelektronica. De verdachten sneden de vrachtauto zowel aan de zijkant als aan de achterkant met grote gaten open. De schade aan de vrachtwagen zal op deze verdachten worden verhaald.
Provincie:
Tag(s):