dinsdag, 22. april 2008 - 15:42

Politie houdt zeven Feyenoord aanhangers aan

Op verzoek van de politie Gelderland-Midden heeft de politie Rotterdam-Rijnmond vanmorgen zeven Feyenoord supporters aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging op de Korenmarkt in Arnhem op zaterdag 23 februari 2008.

De zeven verdachten zijn in hun woning aangehouden. De verdachten zijn overgebracht naar de politie Gelderland-Midden en in verzekering gesteld. Het betreft zeven mannen: een uit Delft en zes uit Rotterdam in de leeftijd van 17 tot en met 26 jaar.

Op zaterdagavond 23 februari kwam het in de Arnhemse binnenstad tot een treffen tussen Feyenoord- en Vitessesupporters. Een Vitesse aanhanger, een 37-jarige man uit Duiven, raakte daarbij ernstig gewond aan het hoofd door een baksteen. Hij heeft geen blijvend letsel opgelopen maar moest zich wel in het ziekenhuis onder behandeling stellen.

De politie in Arnhem had die avond ondermeer de Mobiele Eenheid moeten inzetten om de vechtpartij tussen de Feyenoord- en Vitesse aanhangers te beëindigen. De Feyenoord-supporters zouden die avond naar het Arnhemse uitgaansplein getrokken zijn, nadat zij in Almelo geweigerd waren bij de uitwedstrijd van Feijenoord tegen Heracles.

De recherche in het district Arnhem-Veluwezoom (regio Gelderland-midden) heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld in samenwerking met de politie Rotterdam-Rijnmond. Ook de rol van Vitesse supporters wordt onderzocht. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):