woensdag, 6. februari 2008 - 14:39

Politie houdt zeven jonge delictplegers aan

Deventer

De politie in Deventer heeft in de afgelopen twee weken zeven jongeren in de leeftijd van 17 tot 20 jaar aangehouden. Zij hebben bekend betrokken te zijn geweest bij een of meerdere delicten, uiteenlopend van openlijke geweldpleging en (zware) mishandeling tot bedreiging en vernielingen. De verdachten zijn allemaal afkomstig uit Deventer.

Filmpje YouTube
De groep kon worden aangehouden na uitgebreid politieonderzoek, waarbij onder meer een filmpje op www.youtube.com ingang bood. De jongeren vielen in 2007 een 42-jarige zwerver lastig in een park. In eerste instantie daagden ze de man uit om te dansen.

Toen hij wilde vertrekken, duwden ze hem over de fiets en hielden hem tegen. Daarbij werden de nodige beledigingen geuit en ook werd de zwerver bespuugd. Een van de groepsleden filmde het gebeuren en zette dat op internet. Mede op basis van dit materiaal en diverse aangiften van openlijke geweldpleging, vernielingen en een zware mishandeling in de periode oktober 2007 tot en met begin januari konden de verdachten aangehouden worden.

De vernielingen vonden vooral plaats op de Flora. De zaken waarbij aangifte werd gedaan van openlijke geweldpleging en mishandeling hadden met name betrekking op een nachtelijke vechtpartij op de Deventerweg, na een uitgaansavond in Bathmen. Een verdachte, een 18-jarige Deventenaar, is inmiddels in bewaring gesteld. De andere zes verdachten hebben een dagvaarding gekregen of zijn na voorgeleiding in vrijheid gesteld in afwachting van nadere maatregelen.
Provincie:
Tag(s):