maandag, 16. juni 2008 - 13:17

Politie in fietstunnels

Zwolle

Regelmatig komen er bij de politie reacties binnen over politievoertuigen die gebruik maken van de fietstunnels in Zwolle. Vaak wordt gedacht dat de politie de tunnels gebruikt als sluiproute. Fietstunnels zijn echter locaties die vanuit het oogpunt van veiligheid extra toezicht behoeven.

Onder andere vernielingen, geweldplegingen en zedenzaken komen in fietstunnels voor. Daarnaast wordt er vaak graffiti gespoten en zijn het plekken waar de jeugd zich ophoudt. Redenen voor de politie om de fietstunnels mee te nemen in de surveillance.

Er gaat ook een preventieve werking uit van de aanwezigheid van politie in de tunnels. Daarnaast worden de fietstunnels gebruikt om zo snel mogelijk met een politievoertuig bij een incident te zijn.

Hierbij gaat het niet alleen om dringende meldingen, waarbij gebruik wordt gemaakt van optische en geluidssignalen, maar ook om meldingen waar niet meteen duidelijk is hoe ernstig de situatie is. Toch moet de politie ook in deze gevallen vaak snel ter plaatse zijn.

Motoragenten
Ook moeten motoragenten de tunnels bijvoorbeeld gebruiken om bromfietsers naar de rollerbank aan het hoofdbureau aan de Koggelaan te begeleiden. Bromfietsers mogen namelijk niet over de IJsselallee rijden en de enige manier om bij het bureau te komen, is in dat geval de fietstunnel.
Provincie:
Tag(s):