woensdag, 23. januari 2008 - 8:33

Politie informeert burger over gevolgen stakingsacties

Arnhem/Apeldoorn

De korpsleiding van de politie Gelderland-Midden heeft actie ondernomen om de burgers in de regio te informeren over de gevolgen van de stakingsacties op 23 januari. Voor dit doel zijn advertenties geplaatst in (dag)bladen en posters opgehangen in de entrees van de bureaus.

De korpsleiding geeft daarbij aan dat de burger mogelijk niet de service krijgt die zij van het korps gewend is, maar dat de acties niet ten koste zullen gaan van de veiligheid. In geval van nood blijft de politie beschikbaar. Zij zal optreden als de openbare orde in het geding is.

Door de stakingsacties zullen de bureaus in Ede (Breelaan 1) en Arnhem (Beekstraat 39) open zijn. Waarschijnlijk zullen alle andere bureaus op 23 januari zijn gesloten.

Ook bij in het regiokorps Noord- en Oost-Gelderland wordt een actie gehouden als onderdeel van de estafettestaking van de politieregio’s. Het is voor het tweede maal dat zij dit doen.

De eerste keer is er tegen de Graafschap in Doetinchem gevoetbald en ook nu worden er publieksvriendelijke acties gehouden. Naast het aanbieden van een petitie aan de korpsbeheerder van deze politieregio gaan stakende agenten in het kader van de nationale voorleesdag op enkele basisscholen in de regio voorlezen.

Dat betekent dat die dag bijvoorbeeld de openstelling van de politiebureaus door deelname van agenten aan die acties niet gegarandeerd is.

Het advies aan burgers is daarom als volgt: wilt u contact met de politie, bel dan eerst het algemene politienummer 0900-8844. U komt dan in contact met het Politieservicecentrum van de politie dat uw vraag of melding aanneemt en u kan informeren over het vervolg.

Voor alle korpsen in de provincie Gelderland geldt uiteraard dat het toezicht op de openbare orde is gewaarborgd. Als altijd zal de politie bij ernstige incidenten binnen 15 minuten ter plaatse zijn. Incidenten kunnen dan ook op elk moment van de dag gemeld worden via het algemene nummer 0900-8844 (wel politie, geen spoed) of via 1-1-2 (als elke seconde telt).

Overigens is het doen van aangifte ook mogelijk via politiesite of door het maken van een afspraak via hetzelfde nummer 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):