vrijdag, 7. maart 2008 - 21:41

Politie ingeschakeld bij twee vermissings-zaken

Sinds vrijdagochtend omstreeks 07:00 uur wordt de 34-jarige Richel Courtens uit Maastricht vermist. Hij woont Kasteel Hillenraadweg in die plaats. Richel is al langere tijd depressief en de politie houdt er ernstig rekening mee dat Richel een einde wil maken aan zijn leven.

Het signalement van Richel is als volgt:

* blanke man
* 1.92 groot
* normaal postuur
* kort donkerblond haar

Bij het verlaten van zijn woning was Richel vermoedelijk gekleed in een donkere 3/4 stoffen jas en een spijkerbroek. Hij heeft hierbij gebruik gemaakt van een grijze herenfiets.
De politie is dringend op zoek naar mensen die Richel sinds vrijdagochtend 07:00 uur hebben gezien, contact met hem hebben gehad of weten waar Richel nu is. Zij kunnen dit doorgeven via het landelijk telefoonnummer van de politie: 0900-8844 (lokaal tarief).

In Swalmen is de politie naar de 11-jarige Ringo Heimans. De jongen zou 15 februari door Bureau Jeudgzorg van school opgehaald worden, aangezien zij door de rechter het wettelijke gezag toegewezen hadden gekregen. Hij is toen echter van school weggelopen en sindsdien niet meer gesignaleerd, zo maakte de politie vrijdag bekend, na een aangifte van vermissing.

Door Bureau Jeugdzorg en politie is in de tussenliggende periode getracht in gesprek met de familie de verblijfplaats van het kind te achterhalen. Tot op heden heeft dit nog niet tot het vinden van Ringo geleid. Politie en Bureau Jeugdzorg sluiten niet uit dat Ringo bij familie of kennissen verblijft. De politie heeft geen aanwijzingen om aan te nemen dat de jongen in direct (levens)gevaar verkeerd. Getuigen die Ringo hebben gezien worden opgeroepen om direct contact op te nemen met de politie via 0900-8844, eventueel anoniem, via 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):