maandag, 9. juni 2008 - 12:59

Politie jaagt op vandalisten

Sneek

De politie is op zoek naar getuigen van een groot aantal vernielingen die werden gepleegd n de nacht van zaterdag 31 mei 2008 op zondag 1 juni 2008. De vernielingen werden gepleegd op het industrieterrein aan de Houkesloot en het centrum te Sneek. De totale schade die daarbij werd aangericht bedraagt vele duizenden euro’s.

Op de Einsteinstraat werden drie bushokjes(Abri’s) totaal vernield, bij twee bedrijven ruiten ingegooid, van een kraan werd een raam vernield en bij een bouwmarkt werden drie houten blokhutten vernield. Aan de Oppenhuizerweg zijn klinkers weggenomen welke onder andere zijn gebruikt bij het vernielen van een Abri op de Oppenhuizerweg.

Op het Kleinzand werd een ruit van een woning ingegooid en bij een bedrijven op het Kleinzand en op de Suupmarkt werd ook nog een aantal ruiten vernield. Verder werden nog drie auto’s beschadigd die geparkeerd stonden in de Stationsstraat/Lange Veemarktstraat. Uit onderzoek is gebleken dat vermoedelijk vier personen op fietsen zich schuldig hebben gemaakt aan deze vernielingen. Twee van deze vier waren gekleed in witte bovenkleding. De twee andere waren donker gekleed. Mogelijk zijn deze personen in Oppenhuizen naar een feest zijn geweest. Zij zijn waarschijnlijk tussen 04.15 en 04.45 uur op het industrieterrein geweest. De vernielingen in het centrum van Sneek zijn tussen 05.00 uur en 06.00 uur gepleegd.

Op het Kleinzand hebben de vier contact gehad met een bestuurder van een bestelauto, mogelijk een Mercedes Vito. De politie wil graag in contact komen met bestuurders die deze vier personen mogelijk hebben gezien op de Einsteinstraat. Ook wil de politie graag spreken met de bestuurder van de bestelauto op het Kleinzand die mogelijk met de vier heeft gesproken. In de uitzending van Plysjepost op Omrop Fryslân op dinsdag 10 april a.s. zal aandacht aan deze zaak worden besteed en zullen beelden van de verdachten te zien zijn. Zie ook de berichten van zondag 1 juni 2008.
Provincie:
Tag(s):