woensdag, 19. november 2008 - 20:25

Politie lost 64 woninginbraken op

Assen

De afgelopen weken heeft de politie in Assen zich bezig gehouden met een onderzoek naar woninginbraken. Daarin is een 23-jarige man uit Assen aangehouden. Hij wordt verdacht van 64 inbraken in woningen. Daarbij werd in ruim twintig gevallen een auto meegenomen. Een deel van de buit is terug gevonden. De man zit nog vast. Het onderzoek wordt momenteel afgerond. De verdachte, die de opbrengst van de inbraken gebruikte om zijn drugsverslaving te kunnen betalen, staat binnenkort terecht.

Vanaf de zomermaanden werd de politie geconfronteerd met tientallen woninginbraken. In het onderzoek dat is opgestart en waarbij de inbraken werden geanalyseerd, wees de verdenking in de richting van de 23-jarige Assenaar. Bij de inbraken, waarvan er veertig zijn gepleegd in Assen, werd in veel gevallen de autosleutel uit de woning gestolen waarna de auto ook verdween. In de gemeente Midden-Drenthe zijn zeventien inbraken gepleegd. De andere inbraken zijn gepleegd in Hoogeveen, Vries, en Glimmen. De buit bestond uit laptops, tv’s, gsm’s en geld. Deze spullen zijn in de meeste gevallen bij een nog onbekende heler te gelde gemaakt. De auto’s werden vooral gebruikt voor het vervoer. Als de tank leeg was, ging de man weer op zoek naar een volgende.

Eind september deed de politie een inval in de woning van de verdachte, en op een ander adres waar hij vaak verbleef. Bij deze zoekingen is een groot aantal bankpasjes aangetroffen, afkomstig van een deel van de inbraken. Ook zijn er meerdere autosleutels teruggevonden. Enkele dagen daarna, op 28 september, werd de verdachte, die inmiddels gesignaleerd stond, aangehouden in Den Haag. Hij pleegde daar een verkeersovertreding met een auto, twee dagen eerder gestolen in Hoogeveen. Na een stopteken van de politie ging hij er vandoor. Na een klopjacht is hij uiteindelijk aangehouden en overgedragen aan de recherche in Assen.

Na de vele verhoren, waarbij de verdachte met veel bewijsmateriaal kon worden geconfronteerd, gaat het dossier een dezer dagen met in totaal vierenzestig opgeloste woninginbraken naar het Openbaar Ministerie in Assen. Binnenkort zal hij terechtstaan. Een deel van de buit is teruggevonden. Op twee na zijn alle auto’s terug bij de rechtmatige eigenaar. Een ander deel van de gestolen spullen is afgeleverd bij een nog onbekende heler. De opbrengst gebruikte de Assenaar om zijn drugsverslaving te kunnen bekostigen.
Provincie:
Tag(s):