vrijdag, 9. mei 2008 - 12:57

Politie lost miljoenendiefstal op

Utrecht

De politie heeft binnen één dag zes verdachten aangehouden, die betrokken waren bij de diefstal van een grote hoeveelheid diamanten en edelstenen. Op woensdag 7 mei omstreeks 13.35 uur kreeg de politie de melding dat op Mariaplaats in Utrecht een man van zijn tas was bestolen. In de tas zaten diamanten/edelstenen met een straatwaarde van vier à vijf miljoen euro.

Uit verklaringen en onderzoek kwam naar voren dat bij de diefstal meerdere personen waren betrokken, die instapten in een auto en waren weggereden in de richting van de Rijnkade. Uit onderzoek bleek dat de verdachten die betrokken waren bij de diefstal vermoedelijk verbleven in een woning in Almere. Met toestemming van de rechter-commissaris vond in de nacht van woensdag 7 op donderdag 8 mei een inval en doorzoeking in die woning plaats.

Juist op het moment dat de politie de woning wilde binnengaan, reed een auto weg. Die auto kon direct aan de kant worden gezet en de twee inzittenden werden aangehouden. In de woning bevonden zich vier personen, die eveneens werden aangehouden. Ook werd daar een grote hoeveelheid diamanten/edelstenen afkomstig van de gestolen partij aangetroffen. In totaal zijn drie mannen van 27, 28 en 47 jaar zonder vast woonadres en een 28-jarige vrouw zonder vast woonadres, een 36-jarige vrouw uit Almere en een 62-jarige vrouw uit Lelystad aangehouden. Zij zijn ingesloten en in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet
Provincie:
Tag(s):