vrijdag, 22. februari 2008 - 19:11

Politie lost reeks misdrijven in Venray op

Venray

De politie heeft met de aanhoudingen van een 20-jarige man uit Venray, een 16-jarige jongen uit Venray en een 16-jarige jongen uit Breda een reeks misdrijven opgelost waaronder een poging gewapende overval op een horecagelegenheid. Met deze aanhoudingen werden door de politie in totaal maar liefst zestien zaken in district Venray opgelost.

De 20-jarige man bleek betrokken te zijn bij een poging gewapende overval op een horecagelegenheid aan de Eindstraat in Venray. Deze vond plaats op 19 oktober 2007 en was in samenwerking met de 16-jarige jongen uit Breda. Bij deze overval werd een medewerker met een mes bedreigd en eisten de daders geld. Doordat de medewerker van de horecagelegenheid zich verzette, vluchtten de daders zonder buit.

Daarnaast bleek de 20-jarige man betrokken te zijn bij een winkeldiefstal en een winkelinbraak in Venray waarbij diverse handtassen werden weggenomen, acht auto-inbraken in Venray en een bedrijfsinbraak in Ysselsteyn. De 16-jarige jongen uit Venray was naast de winkeldiefstal in Venray ook betrokken bij een woninginbraak en een bedreiging in Venray en een winkeldiefstal in Bergen in samenwerking met de jongen uit Breda.

Het drietal wordt daarnaast ook verantwoordelijk gehouden voor de inbraak in een school aan het Groenewoltsepad in Venray op 26 oktober 2007, waarbij computerapparatuur werd weggenomen.

Naast de aanhouding van de drie verdachten is nog een 22-jarige man uit Venray gehoord voor zijn aandeel bij de inbraak in de school.

Aangezien het onderzoek nog niet is afgerond, sluit de politie verdere aanhoudingen niet uit.
Provincie:
Tag(s):