donderdag, 3. april 2008 - 13:35

Politie lost reeks snelkraken op

Den Haag

De politie Haaglanden heeft een reeks snelkraken door het hele land weten op te lossen. In totaal werden 23 snelkraken en één overval opgelost. Hiervoor zitten vier verdachten tussen de 17 en 24 jaar uit Den Haag vast.

Begin december startte het onderzoek. Het onderzoek richtte zich op de vier verdachten uit Den Haag. De mannen worden ervan verdacht dat zij in Zuid-Holland, Noord-Brabant en Gelderland vele snelkraken pleegden. Ze gebruikten de zogenaamde ‘hit-and-run-techniek’. Ze gooiden een winkelruit in, roofden de stellingen leeg en gingen er snel weer vandoor. De buit bestond veelal uit grote hoeveelheden parfums, sigaretten en sieraden.

In februari werden de eerste drie verdachten aangehouden. Een vierde verdachte was kort daarvoor op heterdaad aangehouden tijdens het plegen van een overval in Geldermalsen. Tijdens huiszoekingen troffen de rechercheurs veel goederen aan die waarschijnlijk bij snelkraken zijn buitgemaakt. Ook tijdens het onderzoek heeft het team goederen in beslag genomen die waarschijnlijk bij snelkraken zijn buitgemaakt. Een opvallende vondst was die van een laser-ontharingsapparaat met een waarde van zo’n 25.000 euro

De aangehouden verdachten zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en zitten momenteel nog vast.
Provincie:
Tag(s):