donderdag, 27. november 2008 - 18:21

Politie lost ruim 67 inbraken en diefstallen op

Venray

De politie in Venray heeft met de aanhouding van 8 personen in twee aparte onderzoeken in totaal 67 inbraken, diefstallen en enkele vernielingen opgelost. Dit heeft zij donderdag bekend gemaakt.

Het eerste onderzoek spitste zich toe op 26 zaken waarvoor zes verdachten zijn aangehouden. Na de aanhouding van een 18-jarige man uit Ysselsteyn en een 16-jarige Venraynaar werden nog vier verdachten aangehouden. Het betrof drie mannen uit Venray in de leeftijd van 21-39 en 48 jaar en een 53-jarige Maastrichtenaar. Zij worden verdacht van diefstallen van auto's, bedrijfsinbraken en een woninginbraak in de plaatsen Ysselsteyn, Venray en Vredepeel. Verder wordt tegen hen proces-verbaal opgemaakt terzake verduistering van een graafmachine in Horst en vernieling van 2 auto's in Venray. Deze misdrijven vonden plaats in de periode maart - september van dit jaar. In dit onderzoek zit alleen de verdachte uit Ysselsteyn nog vast.

Het tweede onderzoek had te maken met 41 misdrijven, waaronder 33 woninginbraken in Venray -Oostrum - Leunen - Heide en Horst. Al deze misdrijven werden gepleegd in de periode juni - november dit jaar. Twee mannen uit Venray in de leeftijd van 21 en 23 jaar werden voor deze zaken gearresteerd. Bij de woninginbraken stalen ze in 10 gevallen ook een personenauto die op de oprit stond en verder betrof de buit pc's, geld en tv's. De auto's zijn teruggevonden, de rest van de buit kon niet meer worden achterhaald. Dit onderzoek is nog niet afgerond en de politie sluit dan niet uit dat er nog meer arrestaties worden verricht. De twee verdachten zijn inmiddels door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.
Provincie:
Tag(s):