zaterdag, 23. februari 2008 - 18:04

Politie lost ruim twintig woninginbraken op

Den Haag

Politie Haaglanden heeft vier mannen uit Den Haag aangehouden, die verdacht worden van ruim twintig woninginbraken in de wijk Bouwlust.
Tussen juni en december 2007 steeg het aantal inbraken in deze wijk tot 120 stuks. Dit leidde tot een groot gevoel van onveiligheid in de betreffende wijk.

De inbrekers gingen volgens een vaste methode te werk. Ze waren op zoek naar waardevolle spullen zoals sieraden, navigatieapparatuur, laptops, televisies, geld en camera’s. Soms troffen de verdachten in een woning niet genoeg buit aan. Dan uitten ze hun boosheid hierover door de woning onder water te zetten of de muren te bekladden.

De inbrekers kenden blijkbaar goed de weg in het doolhof aan poortjes en binnentuinen die de wijk kenmerkt. Daarom rees het vermoeden dat de inbrekers zelf ook uit de buurt kwamen. Bij het rechercheonderzoek kwamen vier verdachten in beeld. Direct na de aanhouding van de eerste twee verdachten nam het aantal inbraken in de wijk enorm af. Toen enkele weken later ook de andere twee verdachten werden aangehouden, daalde het aantal inbraken in Bouwlust letterlijk tot nul.

Eén verdachte in de zaak is inmiddels – onder voorwaarden – op vrije voeten gesteld. Hij moet zich later voor de rechter verantwoorden. De andere drie verdachten zitten nog vast. Een deel van de gestolen goederen is bij huiszoekingen teruggevonden. De spullen zijn inmiddels aan de rechtmatige eigenaren teruggegeven.

Woninginbraken zijn binnen het Korps Haaglanden een van de prioriteiten. Politie Haaglanden investeert veel in het onderzoeken naar deze vorm van criminaliteit. Samenwerking met andere partijen zoals woningcorporaties is daarbij essentieel. Via het Politie Keurwerk Veilig wonen doen Politie Haaglanden en woningcorporaties veel aan preventiemaatregelen.
Provincie:
Tag(s):