woensdag, 16. januari 2008 - 10:52

Politie lost tientallen inbraken op

Uithuizen

Met de aanhouding van een 16-jarige jongen uit Uithuizen, heeft Regiopolitie Groningen ruim veertig inbraken en pogingen daartoe opgelost. De jongen werd vlak voor de jaarwisseling op heterdaad aangehouden bij een inbraak in zijn woonplaats. Naar aanleiding van deze inbraak werd een vervolgonderzoek ingesteld. Een analyse van diverse inbraken in de omgeving lag op dat moment al klaar.

De jonge Uithuizer sloeg toe in zijn woonplaats en in enkele dorpen in de directe omgeving. Hij was ongeveer een jaar actief. In de meeste gevallen was hij bekend met de locatie waar hij inbrak. Het was hem vooral te doen om geld, maar nam ook audioapparatuur, gereedschappen en snoepgoed mee als hij daar de kans voor had.

Doordat de politie een analyse had gemaakt van een aantal inbraken, kon de politie direct meerdere zaken aan de jonge Uithuizer koppelen. Hierdoor werd vrij snel duidelijk bij welke inbraken de jongen betrokken zou kunnen zijn.

De tiener verklaarde in te breken uit winstbejag en gebruikte het geld ondermeer om luxegoederen aan te schaffen. Een 37-jarige man en 41-jarige vrouw uit Uithuizen, familieleden van de hoofdverdachte, werden aangehouden voor heling. Ook arresteerde de politie een 19-jarige plaatsgenoot. Hij was betrokken bij twee inbraken. De 16-jarige hoofdverdachte zit inmiddels vast. De andere drie moeten zich verantwoorden bij het Openbaar Ministerie.
Provincie:
Tag(s):