woensdag, 24. december 2008 - 10:19

Politie lost waarschuwings-schoten bij aanhouding in België

Weert

De politie heeft woensdagochtend omstreeks 04.30 uur, na een achtervolging van Weert tot in Kinrooi (Be), een man aangehouden. Bij de aanhouding loste de politie enkele waarschuwingsschoten.

De politie kreeg omstreeks 04.00 uur een melding van een inbraak in Meijel en een inbraak in Nederweert. Hierop werd een onderzoek in de omgeving gestart. In Weert zagen agenten vervolgens een auto met zeer hoge snelheid rijden. Toen de agenten deze automobilist een stopteken gaven, negeerde hij dit en sloeg hij op de vlucht.

Er volgde een achtervolging met zeer hoge snelheid in de richting van België. Tijdens deze achtervolging probeerde de vluchtende man de politieauto van de weg te drukken. Bij het passeren van de Belgische grens sloot ook de Belgische politie aan bij de achtervolging. Uiteindelijk stopte het vluchtende voertuig in Kinrooi op de Lemmensstraat. De verdachte man stapte uit zijn auto en sloeg te voet op de vlucht. Hierop loste de politie enkele waarschuwingsschoten waarna de man stopte met vluchten. Hij werd aangehouden en overgebracht naar een politiebureau in België. Hier wordt de aanleiding van het vluchtgedrag van de man onderzocht. Ook wordt de betrokkenheid bij de inbraken in Meijel en Nederweert onderzocht.
Provincie:
Tag(s):