donderdag, 2. oktober 2008 - 9:36

Politie lost zeker vijf zakkenrollerijen op

Groningen

Met de aanhouding van een 36-jarige vrouw zonder vaste woonplaats heeft de politie zeker vijf zaken van zakkenrollerij opgelost. De vrouw kon buiten heterdaad in Tilburg worden aangehouden. De verdachte heeft bekend dat zij samen met anderen diverse ouderen en/of kwetsbare mensen heeft bestolen.

De politie kwam de verdachte op het spoor dankzij videobeelden op een intern digitaal opsporingsprogramma. De diefstallen werden in Groningen, maar ook op andere plekken in het land gepleegd. Voornamelijk oudere vrouwen met een rollator moesten het ontgelden. Men wist tijdens het afrekenen bij de kassa de pincodes van de slachtoffers te ontfutselen. Vervolgens nam men op slinkse wijze de portemonnee met de bankpas weg. Hierop werden de rekeningen met behulp van de bankpas en bijbehorende pincode leeg geplunderd. Op grond van de aangiften en de verklaring van de verdachte is zeker voor duizenden euro's buit gemaakt.

De verdachte maakt deel uit van de zogenoemde Roma-groep, die vooral in het zuiden van het land verblijft. De vrouw wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij of zij zal beslissen of de verdachte voor 14 dagen in bewaring zal worden gesteld. De politie sluit meer aanhoudingen in deze zaak niet uit.
Provincie:
Tag(s):