zaterdag, 13. september 2008 - 10:14

Politie maakt bewoners onnodig bang

Utrecht

De politie heeft tijdens de grote brand in Utrecht de bewoners van een appartementencomplex aan de Ravellaan onnodig bang gemaakt. Ruim een uur na het uitbreken van de brand werden de bewoners die nieuwsgierig op het balkon na de brand stonden te kijken met een geluidswagen van de politie gewaarschuwd. De bewoners moesten op last van de brandweer naar binnen en de ramen en deuren gesloten houden in verband met de rookontwikkeling en het vrijkomen van asbest.

De oudere bewoners reageerde geschrokken en wisten niet hoe snel ze naar binnen moesten en alle ramen en luikjes dicht deden. Echter het appartementencomplex lag buiten de rook. De rook ging namelijk in de richting van de Bartoklaan en de Strawinskylaan.

Tevens stonden de brandweervoertuigen en vertegenwoordigers van diverse media onder het complex zonder enige bescherming en mochten daar ook blijven staan. Bewoners die dit zagen vonden het maar vreemd dat zij wel naar binnen moesten en de mensen beneden wel mochten blijven staan. De politie verklaarde te handelen in opdracht van de brandweer. Uit metingen van de brandweer blijkt dat er tijdens de brand geen asbest is vrijgekomen.
Provincie:
Tag(s):