zaterdag, 26. januari 2008 - 23:17

Politie maakt einde aan grootschalig illegaal pokertoernooi

De politie van Leiden-Voorschoten heeft in de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 januari onder begeleiding van de officier van justitie en in samenwerking met de belastingdienst een instap gedaan bij een illegaal pokertoernooi. Dit heeft de politie zaterdag laten weten.

De politie had informatie dat deze zou plaatsvinden in een loods aan de Evertsenstraat. In de loods trof de politie ongeveer 80 personen aan, zowel mannen als vrouwen. Volgens de Wet op de Kansspelen (Wet Economische Delicten) is het pokeren om geld strafbaar.

De politie heeft in totaal 26 personen aangehouden voor onder andere het overtreden van de Wet op de Kansspelen en/of het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs. De vermoedelijke organisator van het toernooi, een 28 jarige Leidenaar, is aangehouden. De politie heeft in de loods een hoeveelheid geld inbeslaggenomen.

Volgens de verkregen informatie vonden sinds november 2007 illegale pokertoernooien in Leiden plaats. De politie heeft direct nader onderzoek gedaan naar deze praktijken waarna zij deze instap heeft gedaan. Hieraan liggen meerdere redenen ten grondslag. Allereerst de overlast die de bezoekers gaven in de woonwijk.

Ook is het pand waarin werd gepokerd niet geschikt voor dergelijke evenementen; onder andere vluchtwegen ontbreken. Dit kan leiden tot onveilige situaties voor personen die daar aanwezig zijn en omwonenden.

Daarnaast kan het pokeren om geld leiden tot ongewenste maatschappelijke effecten wat weer kan leiden tot crimineel gedrag. Het organiseren van dergelijke toernooien blijft een strafbaar feit bij het ontbreken van de daarbij behorende vergunningen.

De politie doet verder onderzoek naar het grootschalig illegaal pokertoernooi. De organisator zit nog vast voor verder verhoor.
Provincie:
Tag(s):