donderdag, 13. maart 2008 - 12:00

Politie neemt duizenden kilo's hasj inbeslag

Purmerend

De politie heeft in een bedrijfspand aan de Nijverheidsweg in Purmerend een zeer grote hoeveelheid drugs aangetroffen. Een medewerker van een bewakingsbedrijf zag in de nacht van dinsdag op woensdag verdachte voertuigen bij een metaalbedrijf wegrijden. Bij een nader onderzoek werd een flink gat in de muur van het bedrijf aangetroffen.

In de directe omgeving werden enkele flinke pakketten met vermoedelijk hasj aangetroffen die door de politie in beslag zijn genomen. Een surveillancebemanning van de politie zag één van de gevluchte auto's voorbijkomen en zette de achtervolging in.

Uiteindelijk reed de vluchtende auto in Amsterdam een doodlopende weg in en kwam aan het einde van de weg na een aanrijding met een trottoirband tot stilstand. De bestuurder, een 34-jarige man uit Utrecht, rende de auto uit maar kon door agenten worden aangehouden.

In de vroege ochtenduren verschaften agenten zich toegang tot het bedrijf op de Nijverheidsweg. In een ruimte boven in het bedrijf, die kennelijk als woning in gebruik was, werd een 43-jarige man aangetroffen die werd aangehouden en ingesloten.

Er werd een zeer groot aantal pakketten met duizenden kilos hasj in kisten, kasten en verborgen ruimtes aangetroffen die direct in beslag werden genomen en ter vernietiging afgevoerd.

De straatwaarde van de drugs loopt in de miljoenen euro's. De 39-jarige eigenaar van het metaalbedrijf werd in Beets in zijn woning aangehouden, ingesloten en in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):