vrijdag, 16. mei 2008 - 13:02

Politie neemt GHB in beslag

Hoogeveen

In een garage aan de Kroon in Hoogeveen nam de politie eind april 10 liter GHB en grondstoffen voor de productie van nog eens 160 liter GHB in beslag. Tegen de 44 jarige bewoonster wordt proces-verbaal opgemaakt. Dit heeft de politie vrijdag 16 mei bekendgemaakt.

Op 18 april rolde de politie in een woning aan De Kroon in Hoogeveen een kleine hennepkwekerij op. De 44 jarige bewoonster werd toen als verdachte gehoord. Enkele dagen later kreeg de politie uit een ander onderzoek informatie dat er in een garage bij dezelfde woning mogelijk nog meer drugs (GHB) zouden liggen.

Grondstoffen voor 170 liter GHB
Op basis van deze informatie doorzocht de politie de garage en vond meerdere flessen met daarin ongeveer 10 liter GHB. Verder vond de politie in de garage grondstoffen waarmee ongeveer 160 liter GHB geproduceerd kon worden. In de garage en op zolder lagen verder een tiental lege jerrycans en een honderdtal lege flessen. De drugs en de grondstoffen zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

De waarde van de in beslag genomen GHB is ongeveer € 1200,-. In kleine hoeveelheden verkocht brengt het nog meer op. De politie heeft het onderzoek afgesloten en maakt zowel voor de hennepkwekerij als voor het bezit van GHB proces-verbaal op tegen de 44 jarige bewoonster. De vrouw verklaarde dat zij niet wist dat er GHB in haar garage lag omdat ze deze verhuurde aan een haar onbekende man.

Verstrekkende gevolgen
Voor de vrouw hebben het aantreffen van de hennepkwekerij en de drugs in haar woning nog meer gevolgen. De politie denkt op basis van de aangetroffen spullen en restanten in de kwekerij aannemelijk te kunnen maken dat er eerder is geoogst. De opbrengst daarvan is berekend op ruim € 2000,-.

Justitie gaat proberen dit wederrechtelijk verkregen voordeel door de rechtbank terug te laten vorderen bij de vrouw. Verder is de vrouw de huur van de woning opgezet en moet ze deze op last van de eigenaar op korte termijn verlaten.
Provincie:
Tag(s):