maandag, 7. april 2008 - 11:27

Politie neemt rijbewijzen in van racers

Rotterdam

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft zondag 6 april op de A16 bij Moerdijk de rijbewijzen van twee mannen uit Breda ingevorderd. De mannen reden met hun auto’s gemiddeld 183 kilometer per uur op een plaats waar 100 is toegestaan.

Een surveillancevoertuig van de Verkeerspolitie zag de twee auto’s rond half drie ’s nachts met hoge snelheid vlak naast elkaar over de snelweg rijden. Daarbij raasden ze langs het verkeer met snelheden tot 200 kilometer per uur. Na meting bleek dat beide voertuigen de toegestane maximun snelheid van 100 met 83 kilometer per uur overschreden.

De twee bestuurders, een 21-jarige en 29-jarige man uit Breda, kregen proces-verbaal en hun rijbewijzen werden ingevorderd. De mannen ontkenden de geconstateerde snelheidsovertreding en verklaarden hooguit 140 te hebben gereden.

De 21-jarige was beginnend bestuurder. Hij had nog maar enkele jaren zijn rijbewijs. Zijn 29-jarige plaatsgenoot verklaarde ook nog alcohol te hebben gedronken, maar zat na meting net onder de wettelijk toegestane limiet. Wel reed hij zonder daartoe gerechtigd te zijn in de Duitse auto van zijn schoonvader. De douane zal dat verder onderzoeken. De eigenaar van de auto riskeert daarmee een hoge boete.i>
Provincie:
Tag(s):