maandag, 30. juni 2008 - 20:52

Politie neemt zes rijbewijzen in bij alcoholcontroles

Hollands Midden

De politie heeft het afgelopen weekend zes rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die werden betrapt op het rijden onder invloed. Bij de ademanalyses werd boven de limiet van 220 ug/l geblazen en boven de invorderingsgrond. Deze ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l. Naast dat de bestuurders hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

Een 33 jarige man uit Nieuw Vennep is op zaterdag 28 juni, rond 04.40 uur, met zijn auto tegen een lantaarnpaal in Hillegom aangereden. Vervolgens kwam de auto tot stilstand tegen een schutting van een woning aan de Van den Endelaan. De uitslag van zijn blaastest bedroeg 620 ug/l waarop zijn rijbewijs is ingenomen.
Agenten zagen op zaterdagavond in Leiden een bestuurder van een auto rijden zonder gordel en wilde de bestuurder controleren. Juist op dat moment wilde de bestuurder de auto op de Zijlsingel inparkeren waarbij hij een auto raakte. De agenten lieten de man, omdat er een sterk vermoeden was van alcoholmisbruik, blazen. Hij blies een uitslag van 995 ug/l op het ademanalyseapparaat. Uit het systeem bleek dat hij in 2004 ook al eens was opgepakt met drank achter het stuur. Hij blies toen een uitslag van 810 ug/l. De politie heeft het rijbewijs ingenomen.

Een 28 jarige man uit Asten reed in zijn auto op de Vlietweg in Leiden toen hij door agenten door zijn opvallende weggedrag aangesproken werd. De man was gestopt op de Vlietweg en agenten zagen dat hij in zijn hand een bierflesje had. Zij controleerden de man en lieten hem op straat een voorlopige blaastest doen. Daaruit bleek dat de man onder invloed zijn auto had gereden waarop hij is aangehouden. Op het politiebureau blies hij een definitieve uitslag van 655 ug/l.

Op de Poelzoom in Hazerswoude-dorp zag de politie een auto al slingerend en onnodig remmend rijden. Agenten besloten de bestuurder staande te houden. Omdat de man een alcohollucht om zich heen droeg, met een dubbele tong sprak en niet reageerde op vragen van de agenten is de man aangehouden. Hij blies op het politiebureau een uitslag van 1400 ug/l, waarop zijn rijbewijs is ingenomen.

Tijdens een alcoholcontrole in Leiderdorp hielden agenten een 67 jarige Leidenaar aan omdat hij onvast ter been was en omdat hij op straat niet in staat was een voorlopige blaastest te doen. Op het politiebureau lukte het wel om te blazen waaruit bleek dat hij onder invloed was. Op basis van de uitslag namelijk 790 g/l, heeft de politie zijn rijbewijs ingenomen.

In Gouda heeft de politie het rijbewijs ingevorderd van een 19 jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel die niet mee wilden werken aan een ademanalyse. De 19 jarige man werd door de politie benaderd op de 1e E.J. Potgieterstraat, omdat hij al schreeuwend door de straat op zijn bromfiets reed. Hij werd op straat onderworpen aan een voorlopige blaastest, de uitslag van de blaastest gaf aan dat de man vermoedelijk onder invloed zijn bromfiets bestuurde. Hij werd aangehouden, maar wilde niet meewerken aan de definitieve blaastest. Hierop is zijn rijbewijs ingenomen. Omdat de verdachte het nodig vond om een agent te bedreigen zal voor beide feiten proces-verbaal opgemaakt worden.

Verder kregen nog elf bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l voor beginnend bestuurder.
Het ging hier om de plaatsen: Rijnsburg, Leiden (4x), Alphen aan den Rijn, Leiderdorp, Gouda (3x) en Schoonhoven. In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.
Provincie:
Tag(s):