vrijdag, 14. november 2008 - 12:15

Politie om de tuin geleid door dievegge

Heerlen

Een onbekend gebleven Chinese vrouw heeft donderdagavond een list gebruikt om aan strafvervolging te ontkomen, nadat ze in een winkel aan het Coriocenter in Heerlen was betrapt bij een winkeldiefstal.

De vrouw was door beveiligingsmedewerkers betrapt bij het wegnemen van spullen. Ze hielden haar terplaatse op om haar aan de politie over te dragen. De vrouw voerde hierbij een knap stukje toneel op. Ze wekte de indruk erg verward en angstig te zijn en sprak niet. Wel haalde ze uit haar tas een briefje tevoorschijn waarop stond dat ze verstandelijk gehandicapt was en dat haar zus gebeld moest worden op een bepaald telefoonnummer.
Politieagenten belden het telefoonnummer en kregen door 'de zus' bevestigd dat de vrouw gehandicapt was en in Rotterdam thuishoorde. Wel was het vreemd dat ze zover van huis was, want dat was nog nooit voorgekomen.

Toen agenten haar vervolgens naar het politiebureau brachten, zakte ze in elkaar en begon te schreeuwen. Op het politiebureau werd ze, gezien haar 'toestand', in een wachtruimte nabij de ingang geplaatst in plaats van in een wachtruimte in het cellencomplex. Tijdens een onbewaakt ogenblik zag ze kans het politiebureau te verlaten en te verdwijnen. Een telefoontje naar de zus in Rotterdam leerde dat de echte gehandicapte mevrouw gewoon thuis zat in Rotterdam en dat de vrouw in Heerlen een bedriegster was die kennelijk goed op de hoogte was van deze situatie.
Provincie:
Tag(s):