vrijdag, 17. oktober 2008 - 16:45

Politie onderschept flinke hoeveelheid softdrugs

Nieuw-Vennep

De politie van district Haarlemmermeer-Zuid stelde donderdagmiddag 16 oktober, op basis van binnengekomen informatie, een onderzoek in in een loods aan de Boekweitstraat. In de loods van een bedrijf troffen zij een lading dozen met bloemen, bestemd voor het buitenland aan. In deze dozen zaten echter, naast daadwerkelijk bloemen, hoeveelheden hennep verstopt. Dit heeft de politie vrijdag 17 oktober bekendgemaakt.

Uit rond de 500 dozen kwam zo'n 400 kilo verpakte hennep te voorschijn. De drugs werd in beslag genomen. De politie Haarlemmermeer-Zuid zette het onderzoek voort. Vrijdagochtend bracht een 49-jarige vrachtwagenchauffeur zonder vaste woon- of verblijfplaats een nieuwe lading bij de loods.

Opnieuw bleek het te gaan om dozen met bloemen met verpakte hennep erin verstopt. Er werd ongeveer 200 kilo hennep in beslag genomen. De vrachtwagenchauffeur is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.

Hier is hij ingesloten voor verhoor. Uit eerste onderzoek komt naar voren dat de eigenaar van de loods waar de drugs zijn aangetroffen, niet als verdachte kan worden aangemerkt. Het onderzoek wordt voortgezet.
Provincie:
Tag(s):