woensdag, 13. augustus 2008 - 9:49

Politie onderzoekt bedreigingen binnen Antilliaanse gemeenschap

Leeuwarden

De politie heeft donderdag 7 augustus zes mannen uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van het in bezit hebben van vuurwapens. Bij twee van de zes verdachten werd daadwerkelijk een vuurwapen aangetroffen.

De politie startte een uitvoerig onderzoek naar aanleiding van informatie dat binnen de Antilliaanse gemeenschap in Leeuwarden bedreigingen met vuurwapens plaatsvonden, waarvan geen aangifte werd gedaan. In dat onderzoek kwamen de verdenkingen naar deze verdachten naar voren. Donderdagavond werden een 18- en een 19-jarige man in de wijk Westeinde aangehouden op straat. Ze hadden beiden een vuurwapen bij zich. In een auto in de wijk Camminghaburen werden de vier anderen aangehouden. Bij hen werd geen wapen aangetroffen.

Na de aanhoudingen zijn in de woningen van de verdachten doorzocht. Er werden geen wapens gevonden. Wel werd in één van de woningen een handelaars- hoeveelheid cocaïne aangetroffen. De coke is in beslag genomen. Later werd in Heerenveen een 39-jarige man uit Heerenveen aangehouden. Hij wordt er ook van verdacht betrokken te zijn geweest bij de bedreigingen. Ook bij hem werd geen wapen aangetroffen.

De aanhoudingen werden door het arrestatieteam verricht. Alle verdachten zijn in verzekering gesteld en na verhoor in de loop van het weekend weer in vrijheid gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in naar de leverancier(s) van de vuurwapens.
Provincie:
Tag(s):