maandag, 21. april 2008 - 16:28

Politie op de fiets voor goed doel

Groningen

Regiopolitie Groningen is een van de zeven organisaties die in de periode 21 april tot en met 6 juni 2008 deelneemt aan de campagne Fiets het verschil. De campagne is erop gericht om zoveel mogelijk medewerkers op de fiets naar het werk te laten gaan. Wie om wat voor reden dan ook niet op de fiets naar het werk kan komen, kan fietsende collega’s financieel ondersteunen. Het geld is bestemd voor een goed doel.

Om het politiewerk goed te kunnen doen is een goede fysieke en mentale conditie van politiemedewerkers essentieel. Fietsen naar en van het werk is een effectieve en relatief eenvoudige manier om de fit- en gezondheid te verbeteren. De campagne Fiets het verschil sluit dan ook prima aan bij het Fit & Gezond-project van het Groningse korps.

De sponsoren van de fietsers van Regiopolitie Groningen steunen de Stichting Beatrix Kinderkliniek, die zorgt voor een beter leefklimaat en wetenschappelijk onderzoek voor de kinderen die zijn opgenomen op de kinderafdeling van het UMCG in Groningen. Als u de Stichting Beatrix Kinderkliniek wilt steunen, kunt u fietsende agenten sponsoren door u in te schrijven op Fiets het Verschil.

Bart Kruizinga, unitchef in Stadskanaal, en Guus Oost, vakspecialist verkeer, beginnen om 0.30 uur in Bellingwolde aan een fietstocht. De fietstocht brengt hen via onder meer de Pekela’s, Veendam, Gieten, Rolde, Hooghalen en Smilde naar Appelscha. In Appelscha pikken ze rond 07.00 uur korpschef Oscar Dros op. Daarna fietst het drietal via onder meer de Smildervaart, Huis ter Heide, Zeijen, Vries, Yde/De Punt, Glimmen en Haren naar de Groninger binnenstad.
Provincie:
Tag(s):