vrijdag, 10. oktober 2008 - 12:40

Politie opent jacht op overvaller

Almere

Naar aanleiding van de overval op een cafetaria aan de Jim Hensonstraat in Almere Filmwijk heeft de politie de jacht naar een vermoedelijk zeer jonge en gewelddadige overvaller geopend.

Op woensdagavond 08 oktober rond 21.30 uur werd de snackbar overvallen en ontstond er een worsteling tussen overvaller en eigenaar.

De 50-jarige eigenaar raakte hierbij ernstig gewond. Hij werd door de overvaller meerdere keren gestoken en liep onder andere een slagaderlijke bloeding op. Het slachtoffer verblijft nog in een ziekenhuis, maar zijn toestand is stabiel.

Uit het verhoor van het slachtoffer is het volgende signalement van de overvaller naar voren gekomen:

een jongeman van Zuid-Europese of Noord-Afrikaanse afkomst;
leeftijd tussen de 15 en 20 jaar oud;
lengte ongeveer 1.65 m lang;
zwart jack tot op de heupen;
zwarte broek;
zwarte sjaal;
zwarte pet.

Omdat de eigenaar de overvaller van zich heeft afgeduwd, vermoedt het rechercheteam dat de verdachte meerdere bloedvlekken op zijn kleding of schoenen heeft. Mede gezien de jeugdige leeftijd van de verdachte wordt niet uitgesloten dat de jongeman thuis is gekomen met bebloede kleding en dat zijn familieleden of huisgenoten dit is opgevallen.

Het overvallenteam van district Zuid is daarom dringend op zoek naar personen die meer informatie hebben over deze gewelddadige overval. Zij kunnen zich melden via 0900 – 8844. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.

De kort na de overval aangehouden 16-jarige Almeerder is na recherche onderzoek heengezonden. Hij bleek niets met de overval op de snackbar te maken te hebben.
Provincie:
Tag(s):