woensdag, 2. januari 2008 - 16:05

Politie opent jacht op vandalisten

Middelburg

Op maandag 31 december 2007, overdag en tijdens de uren rond de jaarwisseling zijn in de gemeente Vlissingen, zo blijkt inmiddels na inventarisatie, op grote schaal vernielingen gepleegd.Deze vernielingen werden veroorzaakt door hoofdzakelijk jongeren die daarbij al dan niet illegaal vuurwerk gebruikten.

Verkeersborden, telefooncellen, bushokjes, brievenbussen, afvalbakken, ruiten van woningen en auto's werden beschadigd. Een auto werd in de wijk Bossenburg volledig op zijn kant gezet. Bij scholen in Souburg en Westerzicht en bij het buurtcentrum Aldegonde werd getracht brand te stichten en werden ruiten vernield.

In de gemeente Vlissingen zijn nog nooit op zo'n grote schaal met vuurwerk vernielingen gepleegd. De politie wijt dit aan het steeds zwaarder wordende vuurwerk, het illegale vuurwerk uit Duitsland en België en aan vooral het experimenteren van jongeren met het vuurwerk, waarbij de jeugd kennelijk de grenzen niet meer kent.

Op oudjaarsdag rond 12.20 uur werd de net geinstalleerde treinkaartjesautomaat bij het station in Oost-Souburg vernield en 's-nachts rond de jaarwisseling werd het glazen dak van de nieuwe fietsenstalling opgeblazen met vermoedelijk een vuurwerkbom.

De politie is gestart met een onderzoek.
Provincie:
Tag(s):