maandag, 22. september 2008 - 22:16

Politie opent telefoonnummer in verband met ongeregeldheden Capelle

Capelle aan den IJssel

De recherche van het district Oost wil graag in contact komen met getuigen en gedupeerden van de vechtpartij op het Stadsplein.
Zaterdagavond rond half tien ontstond er op een feest een kleine vechtpartij. Andere bezoekers mengden zich in deze vechtpartij waardoor er meerdere vechtpartijen ontstonden.

Beveiligingspersoneel greep direct in en schakelde de politie in. De verdachten keerden zich, op het moment dat politiemensen ter plaatse kwamen, tegen de politie. Agenten werden met onder meer bierflesjes en stenen bekogeld. Drie politiemensen raakten gewond. Ook de ruiten van een politieauto werden vernield. Na inzet van meerdere politie-eenheden en 7 arrestaties, keerde de rust weer terug.

Vier verdachten, een 15-jarige Rotterdammer, een 16-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel, een 17-jarige plaatsgenoot en een 17-jarige jongen uit Krimpen aan den IJssel, zijn in verzekering gesteld en worden verdacht van openlijke geweldpleging tegen personen en goederen. Drie 15-jarige Capellenaars zijn na opgemaakt proces-verbaal heengezonden en moeten zich binnenkort bij de rechter verantwoorden.
De recherche is een uitgebreid onderzoek gestart. Hierbij zal gebruik gemaakt gaan worden van camerabeelden die beschikbaar zijn of na onderzoek komen. Ook wordt er een buurtonderzoek gehouden.

De politie wil graag in contact komen met getuigen en verzoekt hen om zich te melden via het speciaal voor deze zaak geopende telefoonnummer 0800-7444477. Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Gedupeerden van vernieling door gooiende flessen of stenen die op auto's (met name geparkeerd op het parkeerterrein bij het gemeentehuis) terecht zijn gekomen worden dringend verzocht aangifte te doen op het politiebureau aan de Slotlaan of contact op te nemen met 0800-7444477.
Overigens sluit de politie niet uit dat er meer aanhoudingen gaan volgen. Betrokkenen bij de vechtpartij en het gooien van stenen en bierflessen, hebben vooralsnog de kans om zich te melden bij de politie. Hierna loopt men het risico om thuis, op het werk of op school door de politie gearresteerd te worden.
Provincie:
Tag(s):