vrijdag, 19. september 2008 - 10:29

Politie opzoek naar scooterrijder ernstig ongeval

Vleuten

Via diverse opsporingsberichten probeert de politie de bestuurder van een scooter op te sporen die op 15 juli 2008 op de Groenedijk betrokken was bij een aanrijding met een peuter. Het kind raakte zwaar gewond.

Rond 13.40 uur liep een 34-jarige vrouw uit Utrecht met haar 2½ jarige neefje uit Utrecht over het trottoir van de Groenedijk in de richting van het winkelcentrum.

Zij zag dat een scooter hen met hoge snelheid over de rijbaan tegemoet kwam rijden. Vermoedelijk is het jochie de weg opgelopen. Hij werd aangereden door de snorfietser en bleef bewusteloos op de weg liggen. De snorfietser reed door. Het slachtoffertje liep ernstig letsel op.

In het SBS 6 programma Hart van Nederland (vroege en late editie) wordt op vrijdagavond aandacht aan de zaak besteed. In het programma zal interview met de ouders te zien zijn. Op dinsdagavond 23 september zal in Opsporing Verzocht een reconstructie van het ongeval uitgezonden worden.

De bestuurder is een lichtgetinte jongen van 16 - 18 jaar. Hij reed op een snorfiets, scootermodel, zwart van kleur, mogelijk in combinatie met zilver. De snorfiets was voorzien van een blauwe kentekenplaat, een gedeelte van het kenteken was 19F. De politie hoopt met de aandacht in de media de bestuurder er toe te bewegen zich te melden of informatie te verkrijgen over de identiteit van de jongen. Heeft u informatie, belt u dan met de politie op het algemeen tipnummer 0800 – 6070.
Provincie:
Tag(s):