donderdag, 27. maart 2008 - 10:21

Politie pakt Amsterdammers op voor bank-fraude

Amsterdam

De politie heeft afgelopen week twee Amsterdammers aangehouden die gezocht werden voor hun betrokkenheid bij een fraude-onderzoek. Een 35 jarige medewerker van een bankinstelling in de binnenstad, verstrekte illegaal kredieten aan twintig personen, waarna het geld werd weggesluisd.

Op dinsdag 25 maart zijn in vijf woningen huiszoekingen verricht. Het totale schadebedrag is ongeveer 170.000, - euro groot.

Eind 2006 deed de bank aangifte van fraude, gepleegd door een van haar medewerkers. Deze hoofdverdachte, een 35 jarige Amsterdammer, verstrekte geldleningen ter grootte van ongeveer 10.000,- euro aan een twintigtal personen. De verdachten gebruikten valse loonstroken bij hun aanvraag. Zij konden niet in aanmerking voor een lening, omdat ze ofwel werkeloos waren of wel BKR-registratie hadden.

Niet altijd wisten zij, dat de hoofdverdachte ze ook nog een machtiging liet tekenen voor het doorstorten van het geld naar een rekening van de in totaal vier verdachten, betrokken bij deze fraude. Op dezelfde dag dat het geld gestort werd, was het al weer weg.

Het onderzoek werd uitgevoerd door rechercheurs van het wijkteam Raampoort in samenwerking met het Bureau Financiele en Economische Recherche.
Provincie:
Tag(s):