maandag, 21. januari 2008 - 11:02

Politie pakt duo met gestolen auto

Groningen

De politie heeft zaterdagnacht bij een tankstation aan de Paterswoldseweg twee ambtshalve bekende Stadjers van 36 en 41 jaar aangehouden. De politie verdenkt het duo van betrokkenheid bij de diefstal van een auto.

Politieagenten zagen dat de mannen een auto aan het tanken waren. De dienders zagen dat op de auto twee verschillende kentekenplaten waren bevestigd. Bij navraag bleek dat de tenaamstelling van beide kentekenplaten niet overeenkwam met het merk van de betreffende auto. Hierop werden de verdachten aangehouden en ingesloten.

Uit het eerste onderzoek kwam naar voren dat de auto eind november 2007 bij een woninginbraak in de Oranjebuurt was weggenomen. Beide kentekenplaten werden sinds eind december als vermist of gestolen opgegeven. In de auto trof de politie nog diverse goederen aan, waaronder een laptop en geluidsboxen. Het voertuig werd in beslag genomen. De oudste van de twee gaf tijdens zijn aanhouding een valse naam op. Het duo zal nader worden gehoord. De politie stelt een nader onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):