vrijdag, 1. augustus 2008 - 12:43

Politie pakt ontvoerders bij overdracht losgeld

Amsterdam

De politie heeft afgelopen donderdag een einde gemaakt aan een ontvoeringen van een 36-jarige man. De ontvoering vond vorige week woensdagavond 23 juli plaats.

Een aantal gewapende gemaskerde mannen trok toen rond middernacht een 36-jarige man uit zijn auto op de Churchilllaan in Amsterdam Zuid. De man werd vervolgens een andere auto ingeduwd. De politie kwam de bestuurder door goed speurwerk op het spoor. Niet lang daarna kreeg een bekende van het slachtoffer een telefoontje van de ontvoerders. Zij eisten een fors geldbedrag voor de vrijlating van de man. De geldoverdracht moest de volgende dag plaatsvinden.

De Dienst Regionale Recherche van het korps Amsterdam-Amstelland was inmiddels ingeschakeld en startte een grootschalig onderzoek onder leiding van een officier van justitie van het parket Amsterdam. Via getuigenverklaringen en tactisch onderzoek kwam het Bureau Zware Criminaliteit van de recherche in samenwerking met de Nationale Recherche al snel uit bij een mogelijke dadergroep. Deze drie mannen, tussen de 20 en 30 jaar oud, bleken inderdaad degenen te zijn die 's middags op het afgesproken tijdstip verschenen.

In de auto zat ook het slachtoffer. Hij was ongedeerd. Het arrestatieteam kwam vervolgens in actie en overmeesterde de mannen in de auto. Bij de aanhouding werd een vuurwapen aangetroffen. Na huiszoeking werd nog een vuurwapen en twintigduizend euro in beslaggenomen. Twee verdachten zijn inmiddels in bewaring gesteld. De derde is heengezonden, maar zal zich ook voor de rechter moeten verantwoorden. Over het motief en de relatie tussen het slachtoffer en de verdachten worden in het belang van het onderzoek geen mededelingen gedaan, aldus een woordvoerder van de politie.
Provincie:
Tag(s):