maandag, 29. december 2008 - 21:29

Politie pakt snelle jongens met illegaal vuurwerk

Rotterdam

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft maandag 29 december bij Beverwaard in Rotterdam vier inwoners uit die stad aangehouden die met 160 km/u en een lading illegaal vuurwerk over de A16 reden. De mannen van 16, 19 en 22 jaar zijn in verzekering gesteld.

Op de A16 bij Dordrecht, omstreeks 17.45 uur, zagen de agenten de auto met grote snelheid in de richting van Dordrecht rijden. De auto reed continu links en naderde eventuele voor hen rijdende auto’s tot bijna op de achterbumper. Bij de afslag Beverwaard werd de snelheidsduivel aan de kant gezet. Daar bleek dat de bestuurder, een 19-jarige man, net zijn rijbewijs weer terug had, nadat hij het enige tijd moest missen in verband met grove snelheidsovertredingen. Verder zagen de agenten dat zich tussen de achterbank en de voorstoelen twee grote dozen vuurwerk bevonden.

De twee mannen achterin hadden hun benen op de dozen liggen. Bij nader onderzoek bleek dat het illegaal vuurwerk betrof. Ook in de kofferbak werd nog vuurwerk aangetroffen. In totaal 54 kilo illegaal vuurwerk van een categorie, die hoogst explosief is. In overleg met de officier van justitie werd de auto in beslag genomen en werden de vier mannen aangehouden. Ze zijn in verzekering gesteld. De Verkeerspolitie stelt in samenwerking met een vuurwerkexpert van de politie Rotterdam-Rijnmond een nader onderzoek in naar de herkomst en de bestemming van het vuurwerk.
Provincie:
Tag(s):