vrijdag, 5. december 2008 - 12:00

Politie pakt zeer actieve overvallers op

Amsterdam

Een arrestatieteam heeft donderdagavond 4 december in Amsterdam-West drie mannen aangehouden die worden verdacht van ruim tien gewapende overvallen op supermarkten en postagentschappen in Amsterdam, de politieregio Kennemerland en Gooi en Vechtstreek. De verdachten, in de leeftijd van 20 tot 30 jaar, zijn opgepakt na langdurig onderzoek.

Bij een onderzoek in de woningen werden een vuurwapen en bij de overvallen gebruikte kleding aangetroffen en in beslag genomen. Het onderzoek is nog in volle gang. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Naar aanleiding van meerdere gewapende overvallen werd onder leiding van een officier van justitie een onderzoek opgestart. Na uitgebreid tactisch-en technisch onderzoek kreeg het team zicht op de verdachten. Het rechercheteam kreeg ondersteuning van rechercheurs van de politie Kennemerland en Gooi en Vechtstreek omdat de verdachten vermoedelijk ook betrokken zijn bij zeer gewelddadige overvallen in die regio's.

Het rechercheonderzoek leverde informatie op over een aantal geplande overvallen. Deze zijn voorkomen door nadrukkelijk politiemensen en herkenbare politieauto's bij de te overvallen panden voor de deur te plaatsen. Het rechercheteam gaat er vanuit dat de verdachten verantwoordelijk zijn voor een aanzienlijke hoeveelheid gewapende en gewelddadige overvallen.
Provincie:
Tag(s):