dinsdag, 9. december 2008 - 13:02

Politie rolt groep jeugdige criminelen op

Amsterdam

Dinsdagochtend 9 december zijn in alle vroegte veertien jongeren in de leeftijd van 14 tot en met 17 jaar aangehouden door de wijkteamrecherche van bureau IJ-tunnel, in drie verschillende zaken. De jongens worden verdacht van diefstal in vereniging bij een supermarkt, openlijke geweldpleging en bedreiging van een jongerenwerker. Een vijftiende verdachte zat al vast, nadat hij vorige maand vanaf zijn scooter een fietster van haar tas beroofde.

Het gaat om een groep jongeren die telkens in wisselende samenstelling opereerde. Op 17 oktober nam een grote groep jongens spullen weg uit een supermarkt aan de Sarphatistraat zonder te betalen en uitte daarbij bedreigingen naar klanten en personeel. Op 9 november bedreigden zij wederom klanten en vernielden een auto van de broer van een bedreigde klant, die voor de deur geparkeerd stond. Op 26 november kregen leden van de groep het aan de stok met jongerenwerkers van een jeugdhonk in Oost. De verdachten waren het niet eens met het feit dat hen de toegang geweigerd werd, waarop zij het jeugdhonk bekogelden met stenen en bedreigingen uiten richting de medewerkers. Een van de verdachten dreigde hierbij met een groot mes.

De wijkteamrecherche van bureau IJ-tunnel zette om 06.00 uur ruim zeventig politieagenten in om de verdachten op veertien verschillende adressen, bijna allemaal in Amsterdam-Oost, tegelijk aan te houden. De aanhoudingen zijn zonder problemen verlopen.
Provincie:
Tag(s):