woensdag, 29. oktober 2008 - 21:36

Politie rolt grote bende henneptelers op

Arnhem

De politie Gelderland-Midden heeft woensdag 29 oktober een tik uitgedeeld aan de georganiseerde hennepteelt in de regio. Na maandenlang intensief onderzoek naar de handel en wandel van een groep verdachten werden op twaalf adressen hennepkwekerijen opgerold, negen verdachten aangehouden en vijftien voertuigen in beslag genomen.

Woensdag werden op diverse adressen in Arnhem, Huissen, Gendt, Elst, Heteren, Babberich, Ede, Elten en Koblenz (Duitsland) doorzoekingen verricht en tien kwekerijen geruimd. Eerder werden al twee kwekerijen geruimd in Heteren en Apeldoorn.

Negen verdachten zijn woensdag aangehouden op diverse locaties in de regio. De twee hoofdverdachten zijn twee broers, van 37 jaar uit Arnhem en 38 jaar uit Huissen. De overige verdachten zijn vier Arnhemmers van 29 tot 38 jaar oud, een 36-jarige Arnhemse, een 46-jarige man uit Nijmegen en een 31-jarige man uit Babberich.
Vijftien voertuigen zijn in beslag genomen. Het Openbaar Ministerie beslist of de voertuigen verbeurd verklaard worden of terug gaan naar de eigenaren.

Op drie panden in Arnhem is door de politie beslag gelegd in verband met het vermoeden van crimineel verkregen vermogen.
Provincie:
Tag(s):