donderdag, 23. oktober 2008 - 17:50

Politie rolt Roermondse inbrekersbende op

Roermond

De politie heeft met de aanhouding van acht verdachten een groot aantal inbraken opgelost op diverse locaties in Roermond. Het gaat om zes mannen variërend in de leeftijd van 19 tot 30 jaar. Daarnaast werden twee jongens van 14 en 16 jaar aangehouden. Allen zijn afkomstig uit Roermond, zo maakte de politie donderdag bekend.

Deze verdachten zijn verantwoordelijk voor onder andere tien woninginbraken, twee bedrijfsinbraken en de inbraak in een auto. Deze feiten hebben plaatsgevonden in de periode van half augustus tot half oktober. Met de aanhoudingen zijn onder andere inbraken in woningen aan de Lunastraat, Meidoornlaan, Lindelaan en Iepenlaan opgelost. Ook voor inbraken in woningen aan de Vondelstraat en bij de Nedam te Roermond zijn de personen verantwoordelijk. Bij de bedrijfsinbraak werden door vier verdachten met grof geweld en veel schade de velgen van auto's gestolen. De woninginbraken vonden allen plaats in de wijken 't Veld en Maasniel.

De verdachten werkten telkens in wisselende samenstelling. Één van de verdachten is betrokken geweest bij tien woninginbraken.
Provincie:
Tag(s):